در حجره‌ی خویش نشسته بودمی که ناگهان دیدم محسن با کلنگ دارد به سمت من می‌آید.
من هم شروع کردم به بلند داد زدن. آخر پاییز است. آخر پاییز است.surprise
محسن ایستاد و گفت: مرد ناحسابی تو الان باید کمک بخواهی آخر پاییز است یعنی چه؟
من: هیچی. گفتم شاید جوجه داشته باشی بخواهی آنان را بشماری و از کشتن من صرف نظر بنمایی. جوجه را آخر پاییز می‌شمارند.laugh
محسن نشست و گفت: تو به من گفتی برو ازدواج کن، خدا از فضلش به تو می‌دهد. ببین من، هم توکل کردم و هم تقوا پیشه کردم. الان تا زیرگلو رفتم توی قرض و اجاره خانه. تازه آرامش هم ندارم. آخر این چه راهنمایی بود که به من کردی؟
من: الان در دوره راستی‌آزمایی هستی. نمی‌شود که بگویی توکل کردم و فردایش همه چیز درست شود. نمی‌شود که الان صد تومان صدقه بدهی چند قدم آن‌طرف‌تر یک هزارتومنی گیرت بیاید. و بگویی آهان این همان پاداش ده برابری است. ایمان به غیب هزینه دارد، راستی‌آزمایی دارد، صبر می‌خواهد. و در فرآیند این صبر تو خالص میشوی.
 از خصوصیات مهم محسنین، صبر است. وَ اصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لا یُضیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنینَ‏ (هود115) و شکیبا باش که خدا پاداش نیکوکاران را ضایع نمى‏گرداند. (هود115) محسن چون می‌داند خدا راست می‌گوید. چون ایمان به غیب دارد، صبر می‌کند حتی اگر سال‌ها طول بکشد. حضرت موسی(ع) برای نابودی فرعون دعا کرد. خداوند هم گفت دعایتان قبول شد. قالَ قَدْ أُجیبَتْ دَعْوَتُکُما فَاسْتَقیما وَ لا تَتَّبِعانِ سَبیلَ الَّذینَ لا یَعْلَمُونَ (یونس89) فرمود: دعاى هر دوى شما پذیرفته شد. پس ایستادگى کنید و راه کسانى را که نمى‏دانند پیروى مکنید.» (یونس89) هم دعا باید باشد که خداوند اجابت کند (أُجیبَتْ)، هم تلاش و استقامت و صبر. (فَاسْتَقیما) یک عده جاهل‌هم این وسط می‌آیند تا ناامیدت کنند تو به حرفشان گوش نده. (لا تَتَّبِعانِ لا یَعْلَمُونَ.)
یک عده می‌آیند می‌گویند ازدواج، تو این شرایط! مگر مغز نیم‌پز خر خورده‌ای؟frown مبارزه با مستکبر! قدرت جهانی! برو بابا. چند تا بچه با این شرایط. برو دکتر. اصلا خودم یک وقت برایت ‌می‌گیرم. (لا تَتَّبِعانِ سَبیلَ الَّذینَ لا یَعْلَمُونَ)
قرآن می‌گوید برو، برو. می‌گوید نرو، نرو.
یا صاحِبَیِ السِّجْنِ أَ أَرْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَیْرٌ أَمِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهَّارُ (یوسف39) اى دو رفیق زندانیم، آیا خدایان پراکنده بهترند یا خداى یگانه مقتدر؟ (یوسف39)
آیا اینکه یک ارباب داشته باشی و قرآن باشد بهتر است، یا بخواهی در هر کاری به حرف مردم یا فلان دکتر و فلان مهندس که عقلش در چشمش است  گوش کنی؟ کدام بهتر است؟
اما این دعای حضرت موسی(ع) که اجابت شد چهل سال طول کشید تا به نتیجه برسد. قالَ قَدْ أُجیبَتْ دَعْوَتُکُما.(یونس89)
فاصله‌ی بین نفرین موسی(ع) و غرق فرعون، چهل سال بود. (تفسیر نورالثقین)  محسنین آن‌قدر صبر می‌کنند تا حرف خدا که مطمین به آن هستند را ببینند. 
نسبت صبر با ایمان چون نسبت سر با پیکر است. هر که را صبر نیست ایمان نیست‏. (تحف العقول287 )
مرویست که وحى فرمود خداوند به حضرت داود(ع) که: اى داود اخلاق خود را مانند اخلاق من کن، همانا یکى از اخلاق من صبر است و اجر صابر همین بس که اگر در حال صبر بمیرد شهید مرده (که ثواب شهید دارد)، و اگر زنده بماند زندگى با عزتى خواهد داشت و صبر کردن بر آنچه که هواى نفس می‌طلبد فتح و ظفر است بر او، و صبر کردن بر محنتها ظفر یافتن است بر گشایش کارها و راحتى بعد از آن (ارشاد القلوب ج‏2  ص107)
به قول معروف گر صبر کنی ز غوره آبغوره درست کنی.smiley
محسن بلند بلند خندید و گفت: این ضرب المثل گر صبر کنی را اشتباه گفتید.
من: درستش چیست؟
محسن: این را همه بلدند. گر صبر کنی ز غوره آش غوره درست کنی.frown
من: برو بابا. اصلا تو تا حالا آش دیدی؟
محسن: آری هر غذای اضافه توی خانه است توی قابلمه می‌ریزی هم می‌زنی آش می‌شود. پرنسس که چون می‌کند.
من: و حال من حدیثی بر تو می‌نمایانم که کف کنی. چون کف شامپو پشم غورباقه‌ی پرپر.
همین‌جا متذکر می‌شوم شامپو پشم غورباقه‌ی پرپر برای انواع موها کاملا طبیعی. با خود غورباقه صحبت شده خودش طبیعی می‌آید و کاملا طبیعی در ساخت کمک می‌کند.surprise
محسن: حدیث را بنمایید.

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها